Onze defensie- en expatservice:

U wordt te werk gesteld op Curaçao voor een langere periode en gaat voor een langere tijd wonen op het eiland. Dit is misschien voor u een hele stap: waarschijnlijkweet u niet waar u moet beginnen. De Huurwoning Bemiddelaar Curaçao biedt de oplossing. In het onderstaande stappenplan leggen we uit, hoe we u daarin begeleiden.

Stap 1: De intake

U maakt een afspraak op ons partner kantoor in Nederland. Tijdens dit gesprek nemen wij uw wensen door. Wensen zoals: locatie, huurprijs, periode, een woning in Nederland die verhuurd of verkocht moet worden. Samen vullen we al deze 
gegevens in op het intakeformulier.

Stap 2: De inventarisatie

Nadat u uw wensen heeft besproken met een onze medewerkers, gaan we voor u aan de slag.

Met het zoekprofiel op zak, gaan onze collega’s in Curaçao aan het werk om uw ‘droomwoning’ te vinden.

Van onze collega-makelaars ontvangen wij hun aanbod, met actuele foto’s en filmpjes. Zo krijgen we een goed beeld van het huuraanbod.

Stap 3: De woning selecteren

We nodigen u uit op ons kantoor in Otrobanda om samen het door ons ontvangen aanbod door te nemen. Vervolgens maken we een selectie. Uiteindelijk blijven er vijf tot tien woningen over die u gaat bezichtigen.

Stap 4: De bezichtiging

Met de selectie die we samen hebben gemaakt, gaan we twee dagen op pad om de geselecteerde woningen te bezichtigen. Tijdens deze twee dagen zal onze medewerker u voorzien van alle nodige informatie.

We halen u op bij uw hotel of andere verblijfplaats en gaan exclusief met u op pad op zoek naar uw droomwoning.

Op dag drie zullen we u uitnodigen op ons kantoor. We zetten alles op een rij en bekijken welke woning u het meeste aantrekt. Bij de geselecteerde woning gaan we samen vervolgens nogmaals langs. Bij akkoord nemen we contact op met de makelaar of verhuurder voor het vervolgtraject en de onderhandelingen.

We zullen de meeste afspraken in de ochtenduren inplannen. Zo blijft er voor u de rest van de dag voldoende tijd over om Curaçao zelf verder te verkennen.

Stap 5: De onderhandelingen

U bent inmiddels alweer terug in Nederland en wij zijn druk bezig met de onderhandelingen. Denk hierbij aan:

 •  aanvangsdatum;
 •  huurprijs;
 •  huurperiode;
 •  overige huurvoorwaarden.

Stap 6: De huurovereenkomst

Als partijen het over de voorwaarden eens zijn, zal er een uniforme huurovereenkomst worden opgemaakt door de makelaar of door ons. We nemen deconcepthuurovereenkomst samen met u door en beantwoorden al uw vragen.

Na akkoord, zal de huurovereenkomst digitaal worden ondertekend. Na ondertekening dient u nog de huur en de borg over te maken naar de verhuurder van  uw huurwoning op Curaçao.

Stap 7: De oplevering van uw woning

Dan is het moment dan toch echt gekomen: u gaat verhuizen naar Curaçao! Wij zorgen voor een juiste overdracht van uw huurwoning. Een onderdeel hiervan is het maken van een uitgebreid opleverrapport. Een rapport welke voorzien is van 
duidelijke foto’s en een omschrijving van vastgestelde schades. 

Nadat het rapport is opgemaakt, zullen de verhuurder en huurder tekenen voor akkoord. Hierna is dit akkoord bindend voor beide partijen. Onze begeleiding zit er in principe nu op. Rest ons nog u alle woonplezier te wensen.

Wat kost onze service?

De gehele begeleiding in Nederland en Curaçao kost u eenmalig € 2.500,-, inclusief 
omzetbelasting.

De service is inclusief:

 • Het gehele traject zoals hierboven genoemd.
 • Begeleiding van twee dagen op Curaçao door een van onze medewerkers tijdens uw bezichtigingen.
 • Een tweede bezoek aan de door u geselecteerde woning.
 • Begeleiding vanuit Nederland.
 • Pick up-service bij uw verblijfplaats op Curaçao.

De service is exclusief:

 • Reis- en verblijfkosten voor de bezichtigingsreis op Curaçao.
 • Verzorgen van toestemming van uw geldverstrekker in Nederland.
 • Verhuur en Vastgoedbeheer in Nederland. Deze kan worden uitgevoerd door 
  onze Nederlandse collega’s. 
Presentatie defensie 2022